Kort video, tryk her

HORSE-GYM anvendelsesmuligheder:

 • Muskelopbygning
 • Konditionstræning
 • Motionering
 • Genoptræning efter skader
 • Indlæring af optimal skridtgang
 • Indlæring af tölt
 • Som løbebånd
 •  På skridtbåndet lærer hesten at gå ligeudrettet. Heste som har brugt sig skævt f.eks. på grund af halthed eller forkert træning, vil som en del af behandling/efter behandling ofte have gavn af at gå på skridtbånd, hvor de genopbygger symmetrisk muskulatur.
  Hestens balance styrkes væsentligt, idet den ikke kan kompensere for manglende balance ved f.eks. at gå på to spor eller blive vid bag. Heste med svag bagpartsmuskulatur, vil få styrket denne, når de trænes på bånd med stigning.
  Skridtbåndet kan også bruges til vedligehold af hestens muskler og kondition i perioder hvor rytteren ikke har mulighed for at træne hesten. Kombinationen af justerbar hastighed og hældning gør skridtbåndet til et meget fleksibelt redskab i træningen. Hesten får bedre kondition og muskelmassen forøges væsentligt.
 • Internationale dyrlægekongresser har gennemtestet denne alternative træningsmetode og udtaler at netop denne er perfekt til opbygning af hestens rygsving, bæring og balance. Det viser sig at mindst 75 % af rygsvinget går tabt, når sadlen og rytteren kommer på hesten. Herudover viser undersøgelser at hesten, ved brug af skridtbånd, selv efter måneders boksro kan være genoptrænet på tre uger. Vores skridtbånd kan indstilles på individuelle programmer til hver enkelt hest med mulighed for variabel hastigheder og stigninger.

PRISLISTE FOR SKRIDTBÅND

For medlemmer af Langagergård Rideklub 45 kr. pr. gang. 

Månedskort for egen hest kr. 500,- så kan du bruge den 1 gang om dagen i en hel måned.

 

For ikke medlemmer af Langagergård Rideklub 55 kr. pr. gang. 

Månedskort for egen hest kr. 600,- så kan du bruge den 1 gang om dagen i en hel måned.

Skridtbåndet står i ridehallen. Der forefindes en brugsanvisning på maskinen med beskrivelse af de forskellige programtrin.

Vi gør opmærksom på, at al brug og betjening af maskinen er på eget ansvar. (Langagergård eller klubben kan ikke gøres til ansvar for eventuelle skader på hesten eller maskinen).

Tidsbestilling til Tommy Nielsen på Facebook, kalender forefindes på hjemmesiden.

Skridtbåndet kan ikke benyttes hvis der er undervisning i hallen (se undervisningsplan på langagergaard.eu).

Betaling kan ske kontant/Mobilepay 30335173 eller via faktura.

Ved spørgsmål kontakt Bjarne på tlf. 30335173 eller Tommy på tlf. 60390320.

 Skridtbånd